Opleidingsinstituut voor
bedrijfshulpverlening
Cursussen
Diensten

Planning & inschrijving

Ontruimingsoefeningen

 

Een deugdelijke BHV organisatie kan alleen goed functioneren als er ook daadwerkelijk geoefend wordt. Sterrenburg BHV kan voor u de ontruimingsoefening van A tot Z regelen. Wij verzorgen dan indien nodig het contact met de plaatselijke brandweer en kunnen zorgen voor de nodige effecten zoals een rookmachine en/of lotus slachtoffers. De gehele invulling gaat in overleg met de verantwoordelijke binnen uw organisatie.

Opbouw
Het is van belang om dergelijke ontruimingsoefeningen goed voor te bereiden. Hiervoor heeft Sterrenburg BHV een stappenplan ontwikkeld:

  1. De BHV organisatie en personeelsleden zijn op de hoogte van datum en tijden;
  2. De BHV organisatie weet in welke week enof dag de ontruimingsoefening zal worden gehouden. (De tijden worden niet bekend gemaakt.);
  3. Bij oefening 3 wordt er niemand van te voren ingelicht, alleen de directie is op de hoogte. Deze oefening wordt groter aangepakt en er kan zelfs gedacht worden aan het mee laten werken van overheidsdiensten en de inzet van lotus- slachtoffers. Bij een oefening van deze omvang is het raadzaam om deskundige personen van Sterrenburg BHV mee te laten werken in de voorbereiding van de oefening. Uiteraard wordt dan ook de oefening geobserveerd en geëvalueerd. 

Voorafgaand aan deze cyclus kan er  voor gekozen worden om eerst het ontruimingsplan te introduceren binnen de organisatie en vervolgens een communicatie oefening te houden.

Kosten zijn op offerte basis

Neem direct contact op
 
Ontruimingsoefening_01.jpg Ontruimingsoefening_11.jpg Ontruimingsoefening_12.jpg Ontruimingsoefening_13.jpg Ontruimingsoefening_16.jpg Ontruimingsoefening_2.jpg Ontruimingsoefening_3.jpg Ontruimingsoefening_4.jpg Ontruimingsoefening_6.jpg
 
Ontruimingsoefeningen