Opleidingsinstituut voor
bedrijfshulpverlening
Cursussen
Diensten

Planning & inschrijving

Basis EHBO bij kinderen

Kinderen spelen en onderzoeken veel. Kinderen ontdekken steeds weer nieuwe dingen. Kinderen zijn zich niet of nauwelijks van gevaren bewust. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Adequate hulp is dan noodzakelijk. Weet u wat je moet doen?

Sterrenburg BHV biedt de cursus EHBO bij kinderen aan in 3 dagdelen. Bekijk de cursus details EHBO bij kinderen.

Doel

Tijdens de cursus wordt er aandacht besteedt aan preventietips en kennisoverdracht. Daarnaast worden er diverse praktische oefeningen gedaan.

 

Voor wie?
Kraamverzorgende, Kinderdagverblijven (KDV), Kinderopvang (KO), Buitenschoolse opvang (BSO), Naschoolse opvang(NSO) en Gastouderbureaus (GOB), allemaal dragen zij verantwoordelijkheid over kinderen.

Inhoud cursus
Tijdens de cursus krijgt u inzicht in de verschillen tussen zuigelingen, kinderen en volwassenen, die van belang zijn voor de eerstehulpverlening, zoals:

  • Lichaamsbouw,  gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongeval en ziekte en de wijze waarop hierop het best kan worden gereageerd.
  • U leert hoe Eerste hulpzuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen.
  • U krijgt inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.

Deze cursus is door het KCKZ Kenniscentrum Kraamzorg geacrediteerd met 10 punten

Kosten
Open inschrijving: € 120,-- excl. BTW en p.p.

INSCHRIJVEN

 

Bekijk de cursus details EHBO bij kinderen.

Neem direct contact op