Opleidingsinstituut voor
bedrijfshulpverlening
Cursussen
Diensten

....

Stop de bloeding - red een leven

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van grote ongelukken en (bom) aanslagen aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij, nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.

Elke seconde telt.

In deze cursus leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van het drukken op de wond. Het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar zoals belangstellende burgers, Bedrijfshulpverleners, EHBO-ers, veiligheidspersoneel, stewards, (niet-tactisch) politiepersoneel, brandweermannen- of -vrouwen.

Deze opleiding is ook zeer geschikt voor glaszetters, gevelbeplatingmonteurs, slagerijen, etc.

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde docenten/instructeurs die de cursus Stop de Bloeding zelf gevolgd hebben en opgeleid zijn in het VUmc. 
De cursusduur is 2.5 uur

Het is mogelijk om de cursus in-company te geven, gecombineerd met bijv. Reanimatie-AED

Wij maken graag een offerte voor u

Maximaal aantal deelnemers: 15

Neem direct contact op