Opleidingsinstituut voor
bedrijfshulpverlening
Cursussen
Diensten

Planning & inschrijving

Paardenmarkt Alblasserdam

Een eeuwenoude traditie in ons dorp is de jaarlijks terugkerende Sint Jacobuspaardenmarkt, die gehouden wordt op de woensdag in de week waarin 25 juli valt.
 
Onder de verschillende markten die vroeger bestonden, bevond de paardenmarkt zich steeds vooraan. Het waren dagen van vermaak en vol woelig leven. De mensen kwamen er niet alleen om een paard te kopen, maar ook om zich te vermaken en bovenal om oude bekenden weer te zien.
 
Zo is het altijd geweest en zo is het nu nog. De marktbezoekers komen aan op de Dam en schuifelen dan in de morgenuren voetje voor voetje langs de paarden en de uitgestalde waar. Het is er altijd druk.
 
Het achterste deel van de Kerkstraat is gereserveerd voor de paarden, het voorste deel, inclusief een stuk van de Waalsmondelaan en de Rederijstraat, voor de talloze kramen, stalletjes en standwerkers. Voor de magen zijn er de traditionele peperkoeken en de platte, brosse Jan Hagelkoeken, de frites, warme worsten, ijs, suikerspinnen, zuurballen en kaneelstokken ontbreken ook niet. En al dat lekkers wordt vermengd met de klanken van een pierement. (Bron: Gemeente Alblasserdam)

 
DSC_1301.jpg DSC_1303.jpg DSC_1345.jpg