BHV Basis Cursus

Cursus

Ontruimings­oefeningen

Een deugdelijke BHV organisatie kan alleen goed functioneren als er ook daadwerkelijk geoefend wordt. Sterrenburg BHV kan voor u de ontruimingsoefening van A tot Z regelen. Wij verzorgen dan indien nodig het contact met de plaatselijke brandweer en kunnen zorgen voor de nodige effecten zoals een rookmachine en/of lotus slachtoffers. De gehele invulling gaat in overleg met de verantwoordelijke binnen uw organisatie.

Opbouw

Het is van belang om dergelijke ontruimingsoefeningen goed voor te bereiden. Hiervoor heeft Sterrenburg BHV een stappenplan ontwikkeld:

  1. De BHV organisatie en personeelsleden zijn op de hoogte van datum en tijden;
  2. De BHV organisatie weet in welke week enof dag de ontruimingsoefening zal worden gehouden. (De tijden worden niet bekend gemaakt.);
  3. Bij oefening 3 wordt er niemand van te voren ingelicht, alleen de directie is op de hoogte. Deze oefening wordt groter aangepakt en er kan zelfs gedacht worden aan het mee laten werken van overheidsdiensten en de inzet van lotus- slachtoffers. Bij een oefening van deze omvang is het raadzaam om deskundige personen van Sterrenburg BHV mee te laten werken in de voorbereiding van de oefening. Uiteraard wordt dan ook de oefening geobserveerd en geëvalueerd. 

Voorafgaand aan deze cyclus kan er  voor gekozen worden om eerst het ontruimingsplan te introduceren binnen de organisatie en vervolgens een communicatie oefening te houden.

Contact

Sterrenburg BHV
Vinkenpolderweg 24C
2952 AV Alblasserdam

078 691 2222 info@sbhv.nl
Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons