EHBO-kinderen-02b

Cursus

Eerste Hulp aan kinderen

Kinderen spelen en onderzoeken veel en ontdekken steeds weer nieuwe dingen. Ze zijn zich niet of nauwelijks van gevaren bewust. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Adequate hulp is dan noodzakelijk. Weet u wat u moet doen? Om u deze vaardigheden aan te leren, verzorgt Sterrenburg BHV de cursus Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK). 

Cursus details

Doelgroep

Ouders, gastouders, peuterspeelzalen, kinderdagopvang, leerkrachten basisscholen, overblijfmoeders, tussen- en naschoolse opvang.

Cursusduur

3 dagdelen

Cursuslocatie

Alblasserdam of op locatie

Certificaat

Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Eerste Hulp aan kinderen. Heeft u geen diploma Eerste Hulp dan ontvangt u de module verklaring Eerste Hulp bij kinderen van Het Oranje Kruis. 

Geldigheid

Bij een jaarlijkse bijscholing zal het certificaat Eerste Hulp bij kinderen telkens voor 2 jaar worden verlengd. 

Lesmateriaal

Lesboek Oranje Kruis 'Eerste Hulp aan kinderen' 

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een toets door de eigen instructeur. Dan wordt beoordeeld of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Ook wordt er gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener aan kinderen op te treden.
 

Aantal cursisten

1 tot 8

Lunch

€ 20,- per persoon, per dag

Doel

Tijdens de cursus leert de cursist op een juiste wijze de basisvaardigheden Eerste Hulp aan kinderen toe te passen. 

Waarom een cursus EHAK?

Om op adequate wijze hulp te kunnen verlenen, dient er op grond van de Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (IKK)op ieder kindercentrum minimaal 1 volwassene te zijn met een geldig en erkend kinder-EHBO certificaat. 

Inhoud cursus

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in de verschillen tussen zuigelingen, kinderen en volwassenen, die van belang zijn voor de eerstehulpverlening, zoals:

  • Lichaamsbouw,  gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongeval en ziekte en de wijze waarop hierop het best kan worden gereageerd.
  • U leert hoe Eerste hulpzuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen.
  • U krijgt inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.
Interesse in deze cursus? Schrijf je direct in!
Contact

Sterrenburg BHV
Vinkenpolderweg 24C
2952 AV Alblasserdam

078 691 2222 info@sbhv.nl
Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons